Strona główna / Forum / Życie / Prawo jazdy w UK

Right menu

Życie

Finanse, mieszkanie, opieka zdrowotna, sposoby kontaktu, nauka i studia – samo życie.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

olivia

20/05/2009 12:52

Gloria ,a gdzie zdawalas ? u mnie w miescie nbie jest tak kolorowo,ludzie zdaja po kilka razy moj T zdal za 7 razem,chociaz jezdzil 2 lata bez prawka i dodam,ze instruktorzy mowili mu ,ze bardo dobrze jezdzi....moja kolezanka zdala za 6,a ja juz 9 razy oblalam i pomimo ,ze sie nie poddaje jestem zalamana ta sytuacja przyznam ,ze kilka razy powinnam juz zdac ,ale przeciez nie bede sie klocic ....wyjezdzilam chyba ze 100 h,nie ma mowy,ze nie umiem jezdzic....instruktor moj sie zalamal ha ha mysle o automacie,bo podobno od ,,strzala,, zdaja ....kolega tez mowil,ze podobno wymienili egzaminatorow i teraz ludzie zdaja ,wiec sama nie wiem co robic....jedna kolezanka po 3 oblanych pojechala do innego miasta i zdala,wiec sama nie wiem czy to ja mam pecha //// przyznam sie ,ze od 3 miesiecy nawet nie podchodzilam,bo stwierdzilam ,ze jestem beznadziejna ;( no ,ale teraz kolega zdal za 1 razem....
szczerze to mysle o automacie,a potem jak nabiore pewnosci siebie to moze na manual ,bo w tym momencie nie mam juz pewnosci siebie a buuuuuuu

Gloria

20/05/2009 13:15

Ja zdawałam w Birmingham w Kingstanding i za pierwszym razem, wiem że są ośrodki które należy omijać łukiem szerokim, u nas również. Ja wybrałam ten który zarekomendował mi mój instruktor. Kolejka do egzaminu tam to min dwa miesiące, można wstrzelić się wcześniej jeśli ma się szczęście.
Polecam udać się do innego miasta jeśli nie możesz zdać u siebie zresztą na twoim miejscu zrobiłabym to już pewnie za trzecim razem skoro jeździsz dobrze. Marnujesz kasę. Dwóch moich znajomych zdało egzaminy po zmianie ośrodka, wcześniej kilkakrotnie oblewali ale zdawali właśnie tam gdzie mój instruktor mi odradzał kategorycznie ale za to na egzamin nie czeka się tam długo. Więc może lepiej tam gdzie kolejka dłuższa? Patrząc na pass rates w moim ośrodku wg mnie nie jest imponująco tylko niewiele ponad 40% w minionym roku.
Nie mam pojecia od czego to zależy bo przecież wszędzie standardy powinny być te same.

Gloria

20/05/2009 13:18

Jeszcze jedno, masz prawo się odwołać z tego co wiem i masz prawo zabrać kogoś ze sobą na egzamin w roli swiadka w razie czego (może to być instruktor) . Ale to pewnie długa i skomplikowana droga.

olivia

20/05/2009 20:51

Glorio,wlasnie teraz zmieniam osrodek...szkoda,ze moj instruktor wpadl na to po 9 razie powiedzial mi,ze byl pewny ,ze wszedzie dam rade....poczulam sie zawiedziona i pomimo,ze go bardzo lubie przed kolejnym egzaminem wezme kogos innego....wiem ,ze kupe kasy na mnie zarobil i teraz mysle,ze moze o to mu chodzilo....ale teraz mysle o automacie ,bo naprawde psychicznie czuje sie dzis kiepsko i kolejnej porazki moge juz nie zniesc

olivia

20/05/2009 22:11

Glorio dzieki za posta,bardzo mnie na duchu podniosl przyznam ,ze czytalam wczesniej tej watek i w duchu ci gratulowalam .... no i sama mialam pomysl,zeby jezdzic bez prawka,zeby dodac sobie pewnosci (wiem,ze to strasznie brzmi )....ale czuje sie pewnie na drodze teraz tez o tym mysle,ale o automacie ....wiem,ze automat jest dziecinnie prosty ,a manual moze w przyszlosci///zalezy jakie auto znajde

Gloria

20/05/2009 22:20

No to powodzenia, tym razem nie może się nie udać, w końcu jesteś weteranem. Nie poddałaś się do tej pory to juz nic Cię nie złamie. Nowy ośrodek, nowe otoczenie, nowy początek SZEROKIEJ DROGI. Ja trzymam kciuki i daj znać jak poszło.

olivia

21/05/2009 18:36

sama sie dziwie,ze jeszcze sie nie poddalam,ale powiedzialam sobie,ze chocbym miala isc 100 razy to sie nie poddam

Madziusia

22/05/2009 09:31

Olivia teraz to mnie zestresowalas. Pocieszalam sie, ze Gloria zdala za pierwszym podejsciem to moze i mnie sie poszczesci, ale teraz po Twoich postach to sie boje .
Tak wogole to gratuluje uporu i tak jak Gloria radze zdawac w innym miejscu.
Pozdrawiam i trzymam kciuki

szczesliwa mamusia of 3

ditavonteese

23/05/2009 11:02

Jak odbywa sie nauka jazdy w UK ? Sa centra, jak w Polsce, z placem do nauki ?

W mojej okolicy wszyscy kasuja od £20 wzwyz za godzine, to normalna stawka czy da sie taniej ?

Lepiej zglosic sie do szkoly, czy szukac niezaleznego instruktora ?

olivia

23/05/2009 23:07

20 f to taka standardowa stawka ...

co do prawka nie patrzcie na mnie ,ja znam tylko jedna osobe co zdala z 10 razem,a tak to za 5,6 i 7 ....a ostatnio slysze coraz czesciej ,ze za 1 ,wiec jest lepiej dzis sobie pojezdzilam nielegalnie i stwierdzilam,ze jednak manual ...

olivia

09/06/2009 10:46

dziewczyny dzis mialam lekcje z nowym instruktorem
powiedzial,ze wszystko umiem i mam bukowac egzamin i ze dlatego nie zdaje,bo mam problem psychologiczny he he
mam dla Was rade,nie stresujcie sie tAK MOcNO JAK JA TO ROBILam ,bo to wszystko zepsuje!

krowusia23

09/06/2009 15:53

Witam!
Jeden z czesto popelnianych bledow to nieuzywanie bus lane jezeli istnieje taka mozliwosc. To tylko taka jedna moja wskazowka,moze sie komus przyda mam nadzieje

Krowusia26

Madziusia

21/06/2009 16:08

Krowusia pisz, pisz
Wszystkie rady mile widziane. Ja zdaje juz na dniach, wiec wszystko chetnie przeczytam
Dzieki

szczesliwa mamusia of 3

olivia

26/06/2009 20:01

powodzenia....pamietaj nie okazuj zdenerwowania ( podobno bardzo tego nie lubia) a bedzie dobrze

aneczka245

01/07/2009 09:02

Hejka!
Ja zdalam za trzecim razem-pierwszy raz moja wina-za dlugo czekalam z ruszeniem pojazdu jak mialam czerwone swiatlo (przegapilam je hehe)-stress!!! Drugi raz oblal mnie bo mu sie nie podobalo jak wyjezdzam z ronda-moj instruktor twierdzil, ze robie to dobrze wiec za trzecim razem zabralam go ze soba. Siedzial z tylu w samochodzie i nie mial prawa odezwac sie ani slowem. Zdalam bez rzadnego punktu Pomoglo miec go ze sobam bo oboje jestesmy pewni ze za drugim razem mnie oblal od tak sobie.
Teraz jezdze juz sobie dwa latka
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Jak ktoras z Was chce dyski z nauka to spoko wysle za cene przesylki x x x

nasze słonko Stephen urodzone 22marca 2008
druga perelka Amy-Lee 31 lipca 2010

Michalina

04/07/2009 22:19

hej,

Znam jednego z Londynu. okolice ealingu i greenfordu ale chyba jezdzi dalej rowniez.
Mily i BBBBBBBBardzo cierpliwy, moge polecic bo zdalam za pierwszym razem, przy okazji pozdrawiam Panie Jacku
tel 077 56 888 690, first road driving school

M

dusia2

16/07/2009 11:39

olivia 20 funtow to standardowa cena za lekcje
rzeczywiscie duzo razy zdawalas egzaminator powiedzial ci co robisz zle ????

milego czytania

olivia

30/07/2009 00:31

tak,zawsze mowia...maja taka liste na ktorej zaznaczaja bledy ....1 powazny to oblany egzamin...a ja mialam takie powazne,ze nie spojrzalam w lewe lusterke itp za kazdym razem jakas bzdura ....ze 2 razy naprawde sama skopalam,a juz przedostatni egzamin poszedl mi super,ale gosciu stwierdzil ,ze oblal mnie w ostatniej minucie,bo auto przeze mnie zwolnilo (auto bylo bardzo daleko ) wczesniej ten sam typ oblewal mnie za zbyt dlugie czekanie na inne auta,gdzie byl korek na maxa....no ,ale coz....nic nie zrobie ...najgorsze jest to,ze juz nie mam checi na zdawanie i jest to dla mnie jakis koszmar....

myszmyszka

11/08/2009 22:27

Tez chcialabym zrobic prawko w uk dokladnie w londynie .jak myslicie czy jest latwiej czy moze trudniej niz pl .chialabym zdawac teoretyczny po angielsku ale instruktora chcialabym miec polskiego (moze znacie kogos dodam ze jestem kompletna noga jezeli chodzi o samochody i ich prowadzenie nigdy nie prowadzilam i na sama mysl dostaje gesiej skorki ale chcialabym jednak sprobowac bo nikt nie wierzy ze by mi dali prawko wiec jezeli znacie kogos spokojnego z anielska cierpliwoscia kto sie takim czyms zajmuje ,z okolic londynu dajcie znac).Piszcie o swoich doswiadczeniach i czy sa tu takie wynalazki jak ja ktore nigdy za kolkiem nie byly i od razu na kurs poszly

Gloria

12/08/2009 22:18

Ja i zdałam za pierwszym razem i według mnie dobry instruktor to podstawa no i kilka innych rzeczy ma znaczenie. Nie jestem z Londynu i nie mogę Ci nikogo polecić.
Dziewczyny, niespojrzenie w lusterko to nie jest pierdoła.