Strona główna / Forum / Życie / Prawo jazdy w UK

Right menu

Życie

Finanse, mieszkanie, opieka zdrowotna, sposoby kontaktu, nauka i studia – samo życie.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

Majka28

23/02/2009 20:48

Nie trzeba robic kursu,można uczyć się jeździć z osobą,która ma trzy lata prawo jazdy i ma ukończone 21 lat.Jest taka stronka www.prawojazdyanglia.com,zajrzyjcie i wszystkiego się dowiecie.Co do materiałów to ja dostałam od koleżanki fajny ,przetłumaczony podręcznik z aktualnymi testami,to była jakaś firma iwonas dodatkowo chyba jeszcze płyta była.Z tego co wiem to jest najlepsza firma zajmująca się tym w uk.

dusia2

26/02/2009 16:19

amelka zgadzam sie z gloria ..samozaparcie i wytrwalosc )

milego czytania

Amelka76

17/03/2009 11:04

Dziekuje dziewczeta za wsparcie Poki co jestem zadowolona ze swoich postepow, moj maz twierdzi ze zwariowalam bo nie rozstaje sie z emano Duzo czytam jak jade do pracy, po pracy juz troche mniej, ale jestem zwyczejnie zmeczona i jedyne na co mam ochote to przymknac oczy choc na chwile - pod warunkiem ze siedze krok po kroczku i zrobie to prawko! Pozdrawiam

wiosna, wiosna:)

Barakuda

18/03/2009 13:16

Są dwie firmy z tłumaczeniami testów- emano i iwonas,porównywalna szata graficzna i tłumaczenie.Niestety Emano jest dosyć drogie,a Iwonas nie dość,że tańsze to gratisowo dorzuca jeszcze płytkę z hazardem.Polecam,nie pamiętam nazwy ale namiar na Iwonas jest chyba na stronie www.prawojazdyanglia.com.

dzaga

24/04/2009 15:55

Wiesz Barakuda, prawda jest taka, ze niektorzy ludzie ponad pieniadze cenia sobie jakosc i rzetelnosc. Ja kupilam emano miedzy innymi dlatego iz posiada licencje takich urzedow jak DSA i DVA. I co tu duzo pisac, wiem ze tresc jest aktualana a zeby zdac egzamin wystarczy tylko troche przysiasc i sie pouczyc.
Pozdrawiam

lato tuz tuz

Bond Girl

24/04/2009 15:58

Czy wywiązała nam się mała wojna reklamowa ?

Host/ From London with love....

andzia

24/04/2009 23:24

A ja mam pytanie z innej beczki:
gdzie mam sie udac zeby przedluzyc prawo jazdy (bo mam z okreslona data) jak mi sie skonczy,poniewaz nosze okulary i gdzie badania okulistyczne na zezwolenie i gdzie to przedstawic

princess

09/05/2009 14:05

DZIEWCZYNY. MAM PRZED SOBA APLIKACJE O PROVISINAL LICENCE I NIE MA OPCJI WYSLANIA NASZEGO ID A JA PASZPORTU NIE MAM ZNACZY MAM ALE WLASNIE WYSLALAM DLA MEZA OWIZE . ATAK SIE NAPALILAM NA TO PRAWKO.
MOZE WIECIE COS NA TEN TEMAT JAKBY TO ZALATWIC?

moja ksiezniczka ur 2008
Moj ksieciu ur..2011

princess

09/05/2009 14:59

No juz do nich zadzwonilam i mam wpisac POLISH ID hihi ulzylo mi
a jeszcze chcialam sie zapytac,bo ja ciemna jestem
to jak juz dostane carte provisional licence to przyklejam sobie L ubezpieczam samocjhod na mnie i na kogos kto bedzie uczyl mnie jezdzic (jesli samochod jest moj) i jade? Dobrze zrozumialam?
a co do testow to te dostepne na DSA beda takie same na egzaminie czy podobne?
kurcze dlugo sie zastanawiam nad tym prawkiem i kolezanka mnie dzis zmobilizowala,wzoielam aplikacje i musze zaczac dzialac,bo tak nigdy tego niezrobie a wiadomo gdy ma sie samochod i dziecko to jest jakas pomoc,tymbardziej ze do pracy pojde to szybcie do domku bede wracac

moja ksiezniczka ur 2008
Moj ksieciu ur..2011

weriidiiana

09/05/2009 17:36

princess kochana nie jestem na 100% pewna Lecz jak moj maz sobie wyrabial ten provissional (nie wiem jka sie to pisze, z gory przepraszam) to facet w DVLA powiedzial iz moze jezdzic samochodem oczywiscie z przyklojona literka" L" i przedewszystkim z DRUGIM KIEROWCA obok niego ( jako pasazer) osoba ta musi miec conajmniej 3 lata prawojazdy.
Lecz kochana nie biere odpowiedzialnosci za ta porade.. ta sa tylko slowa tego Pana
Pozdrawiam i Bezpiecznej Jazdy

Moje Najwieksze Szczescie
FILIP 19 września 2007

princess

09/05/2009 22:21

no ja tez tyo tak zrozumialam a potem jak juz bede pewna to umawiam sie na testy i jak zdam to juz samowolka
kurcze zobaczymy jak mi pojdzie hihi

moja ksiezniczka ur 2008
Moj ksieciu ur..2011

Gloria

10/05/2009 20:00

Princess, aby nie wejść w kolizję z prawem trzy rzeczy: ubezpieczenie, "elka" na samochodzie i supervisor (conajmniej 21 lat w posiadaniu prawka od 3 lat). Powodzenia, ja mam to już za sobą, teraz docieram się jeszcze jako świeży kierowca ale jest pięknie. Jeszcze nikt na mnie nie trąbił!!!

princess

10/05/2009 20:39

Gloria ja Cie podziwiam tak sprytnie Ci to poszlo. noi gratulacje!
Ja tez tak chce

moja ksiezniczka ur 2008
Moj ksieciu ur..2011

Gloria

11/05/2009 17:35

Dziękuję i pamiętaj tutaj chcieć znaczy móc.

Bond Girl

12/05/2009 11:17

Glorio, gratulacje wielkie, OGROMNE !

Host/ From London with love....

Gloria

12/05/2009 13:14

Dziękuję też OGROMNIE!

Madziusia

18/05/2009 14:08

Czesc Dziewczyny! Za zdaje egzamin 1go lipca (praktyczny) i przyznam sie, ze troche sie boje. Jest tu ktos kto juz ma to za soba? Jakie wskazowki?

szczesliwa mamusia of 3

Gloria

18/05/2009 19:22

Ja juz mam za sobą, wskazówki? Hmm, przede wszystkim nie tracic zimnej krwi kiedy coś idzie nie tak, starać się korygować błędy np. przy manewrach. Nie spieszyć się przy manewrach (to nie jest na czas) i w ogóle easy easy. Ja zapomniałam o stresie w momencie jak odpaliłam samochód ale pamietam że przez pierwsze minuty po wyjeździe z ośrodka odmawiałam zdrowaśki. Popłakałam się już po wszystkim kiedy ściskałam z radości mojego istruktora. Jeden z najpiękniejszych dni w życiu normalnie.

Madziusia

18/05/2009 21:07

Gloria zazdroszcze Tylko raz zdawalas? Mam nadzieje, ze ja tez bede plakac tak jak Ty ze szczescia, a nie dlatego, ze obleje...
Puki co jestem dobrej mysli.
Mam jeszcze jedno pytanie. Rozmawialas po drodze z egaminatorem czy tylko wykonywalas Jego polecenia? Bo ja z natury strasznie duzo gadam i nie wiem jak to ze mna bedzie

szczesliwa mamusia of 3

Gloria

19/05/2009 12:00

No to na czas egzaminu musisz się wstrzymać z gadaniem. Prawdopodobnie egaminator zapyta cię jak masz na imię powie jak on ma na imię, Powie kilka miłych słów próbując rozładować twoje napięcie, sprawdzi twój wzrok i w momencie kiedy wsiądziesz do samochodu wyjaśni ci jak masz się zachowywać i przestanie z tobą gadać i masz tylko wykonywać jego polecenia, on nie będzie do ciebie nic mówić tylko w prawo, w lewo, na rondzie tam i tam. Żadnych zbędnych komentarzy. Jeśli nawet popełnisz błąd on ci nic nie powie dopiero po powrocie do ośrodka poinformuje cie o wszystkim i ty wtedy tez możesz się wygadać jeśli będziesz w stanie. Naprawdę nie jest źle, największy stres jest przed egzamine, w trakcie już nie ma czasu myśleć o stresie.