Strona główna / Forum / Życie / Dom - moje marzenie

Right menu

Życie

Finanse, mieszkanie, opieka zdrowotna, sposoby kontaktu, nauka i studia – samo życie.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

Tordis

03/09/2009 20:19

Nigdy nie probowalam, ale najwiekszym zaufaniem cieszy sie http://www.experian.co.uk/

'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold)

bety

02/03/2010 18:59

Hej Tordis, jak ci sie miesźka w nowym miesźkanku, jesteś źadowolona ź źakupu ? Ja w prźysźłym tygodniu będę podpisywać wsźystkie dokumenty (kupuję 2 bedroom flat) i jestem taka wystrasźona I podekscytowana Cźy wsźystkie Panie, które źakupiły własne 4 kąty są źadowolone ? Było warto ?

bety

Tordis

02/03/2010 21:32

Bylo. Mieszka sie swietnie, wreszcie czuje, ze jestem u siebie. No i lokacja - czasem, kiedy wygladam przez okno, musze sie uszczypnac Koszty zycia wlasciwie wcale mi nie wzrosly (no, moze nieznacznie, bo place contents insurance, czego dotad nie robilam, ale poza tym jest podobnie jak wtedy, kiedy wynajmowalam), a komfort zdecydowanie podskoczyl. Jedyne, czego troche zaluje, to to, ze za jakis czas byc moze bedziemy musieli to mieszkanko sprzedac. A wcale mi sie nie pali do tego.

(Avenged Sevenfold)

agasz

07/04/2010 16:15

Hej pozdrawiam wszystkie osobki zainteresowane tym tematem a tym ktorym udalo sie zakupic mieszkanko swoich marzen gratuluje My wraz z mezem wlasnie zabieramy sie za zakup , ale niestety ofert z kupnem w shered ownership jest niestety niewiele . Na jakich stronach mozna znalezc interesujace oferty mieszkan ??? Na sama mysl o kupnie juz mnie brzuch boli , mam nadzieje , ze dam rade ))

Tordis

08/04/2010 08:35

Ja najbardziej lubie http://www.rightmove.co.uk/, ale warto tez zajrzec na http://www.globrix.com/ i http://www.findaproperty.com/
Powodzenia w poszukiwaniach, w razie pytan wal smialo

(Avenged Sevenfold)

agasz

09/04/2010 16:14

Hej . Dzieki Tordis za szybciutka odpowiedz . Z tej pierszej stronki wlasnie korzystam , dwie nastepne mam zamiar przestudiowac . Jak na razie nie jest za wesolo bo tych mieszkan nie jest az tyle jak sie spodziewalam , a jesli juz cos proponuja to cena jest zdecydowanie zawyzona . Tordis a jak Wam sie mieszka na mieszkanku??? Ja juz mam dosyc tulaczki a teraz tym bardziej z naszym malenstwem .pozdrawiam wszystkich

Tordis

12/04/2010 10:44

Mieszka sie swietnie, pierwszy rok uplynal bez zadnych problemow i przykrych niespodzianek, okolica jest spokojna i przyjemna, a samo mieszkanko ladne i cieple (zima prawie nie grzalismy, a i tak bylo cieplutko). Mam nadzieje, ze szybko uda sie tobie znalezc cos ciekawego i ze nie bedziesz miala zadnych klopotow z formalnosciami.

(Avenged Sevenfold)

agasz

28/04/2010 15:05

Hej i w koncu znalazlam swoj moze nie dokonca wymarzony domek , ale bardzo mi sie podoba . Zlozylismy oferte dzis ma zapasc decyzja czy ja zaakceptuja . Od patrzenia na telefon juz mi sie nie dobrze robi wiec wylewam swoje emocje tu na forum trzymajcie kcuiki teraz licza sie minuty bo do 16 maja zadzwonic ...pozdrawiam

Tordis

30/04/2010 12:31

No to trzymam kciuki i mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze ulozy!
Co to za domek? Gdzie? Masz jakies zdjecia albo linka do ogloszenia?

(Avenged Sevenfold)

black_lemons

24/11/2010 04:39

Podbijam temat 8) Czy ktoś może polecić dobrego Property Advisora? Mamy ok. 50.000 oszczędnosci i marzy nam się 2 bedroom flat w Londynie, druga strefa, okolice między Elephant & Castle a New Cross. W banku powiedziano nam, że możemy spokojnie dostać 200.000 kredytu. Tak wiec wypadałoby zacząć działać, ale boimy się, bo oboje nie mamy żadnego doświadczenia z kupnem mieszkania 8( Jak sprawdzić, czy mieszkanie jest warte swojej ceny? Rozumiem, że potrzeba do tego advisorów i prawników, ale skąd wziąć takich godnych zaufania? Może któraś z Was może kogoś polecić?
Pozdrawiam 8)

Natasha

02/03/2011 11:05

Podbijam temat, bo ja wlasnie od kilku miesiecy szukam dla siebie mieszkanka....wbrew pozorom nie ma ich za duzo na rynku (przynajmniej w mojej okolicy), nieruchomosci sá tanie, wiec sprzedaja je tylko ci co musza...

Well, znalazlam, oferta zostala zlozona, zaakceptowana, prawnik znaleziony... i machina ruszyla....
Teraz tylko trzeba znalezc firme co dostarcza elektrycznosc, internet i tv, ubezpieczyc mieszkanie i wybrac sie do Ikei....
Bardzo sie ciesze, ze w koncu będę spłacac swoj wlasny kredyt, a nie czyjś.

Teraz wiem dwie rzeczy, ze mozna pelnic swoje marzenie w POJEDYNKĘ i że zakup mieszkania/domu to zawsze jakis kompromis.... cięzko znaleźc ideal Ale kto go potrzebuje?