Strona główna / Forum / Zakupy / Wasze fashion must haves na wiosne/lato 2009 :-)

Right menu

Zakupy

Nie możesz znaleźć właściwych dżinsów? Szukasz nowych butów? Dziel informację, rady, rekomendacje.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

ditavonteese

08/03/2009 17:10

Wasze fashion must haves na wiosne/lato 2009 :-)

Upatrzylyscie sobie cos, co bardzo chcecie miec ? Na przyklad:

1. Top w prazki czarno-biale (nautical top)
2. Luzna marynarka (boyfriend blazer)
3. Dzinsy-legginsy (denim leggins)
4. Sandaly na platformie - czy ktokolwiek ich nie ma ? Ja nie mam
5. Japonki z czyms swiecacym z przodka (jewelled flip flops)
6. Wszystkie te asymetryczne, luzne, dlugie bluzy.
7. T-shirty z nadrukami - kocham

Tordis

09/03/2009 07:56

Chcialam jakas zwiewna sukienke w cielistym kolorze - wczoraj znalazlam ideal i, oczywiscie, kupilam. Wyglada tak: http://www.aflondon.com/p-853-pleated-silk-dress.aspx
Co jeszcze? Mam juz harem pants, potrzebuje jeszcze prostej koszulki typu racer back w kolorze intensywnie niebieskim + duuuuzej ilosci czarnej, plastikowej bizuterii
Musze kupic ze dwie marynarki: jedna czarna i jedna kremowa/kawowa/jasna w kadzym razie (czarna chce krotka, jasna taka troche "mannish", luzna i dluga)
No i granatowe "jeggings" - znalazlam idealne na asos.com ( http://tinyurl.com/bm8ob6 ) - zajrzyj, Dita, moze znajdziesz cos dla siebie
No i chce gladiatorki na wysokim obcasie: plaskie juz mam, ale, prawde mowiac, nie przepadam za plaskimi butami
A, i okulary sloneczne typu aviator (mam upatrzone, czekam, az sie pojawia na BrandAlley - predzej czy pozniej sie pojawia)
I baaaardzo chce te buty: http://tinyurl.com/cpwwwd (na Secret Sales juz w srode zaczyna sie wyprzedaz Georginy Goodman, wiec kto wie, moze beda )

'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold)

AnnLondon

09/03/2009 10:13

Tordis, Twoja sukienka jest przesliczna, niesamowicie kobieca!!!
Przyznam sie, ze ie gonie slepo za moda, ale staram sie wybrac o co lubie i bede czula sie dobrze. I mam slabosc do ciuszkow vintage. W sobote bylam w Greenwich i niestety mam bardzo smutna informacje: Vintage market jest czynny tylko do konca tego miesiaca!!!! Dusza tego miejsca przestanie istniec, powstanie w tym miejscu hotel. Wiec Dziewczyny lapmy okazje: sa duze wyprzedaze. Dla nie-ekolozek polecam torebke ze skory krokodyla, oryginalne ciuszk, buty, torebki i bizuterie.

englishwoman

09/03/2009 18:46

ja zdecydownie mam na liście hipisowskie stroje... jakos w zeszłym roku mnie odrzucalo od lat 70, a teraz mam faze na nowo...

lucaa_rules

09/03/2009 21:16

ja jade na zakupy w niedziele i koniecznie musze miec :

czerwony mac (płaszcz)
czerwone buty na obcasie lub koturnie !!

poza tym marzą mi sie kolejne skinny jeans tudziez legginsy
albo czarne waskie spodnie
pominę fakt ze nogi mam tak krzywe ze to wstyd je tak eksponować, ale jestem uzależniona od tych obcisłych strojow

Always look on the bright side of life

Tess

10/03/2009 09:13

a ja sie przyznam ze wstydem, ze zupelnie sie nie orientuje co jest modne w tym sezonie...
trzeba bedzie nadrobic zalegosci przy najblizszych zakupach )

"Remember, Ginger Rogers did everything Fred Astaire did, but she did it backwards and in high heels."

ditavonteese

10/03/2009 19:26

Tordis: czy zakupilas juz te jegginsy ? Zastanawiam sie, jak sie nosza, czy sa wygodne i czy nie odstaja w talii na kilka cali, co dzieje sie z prawie wszystkimi jeansami, jakie kupuje.

Z mojej listy zniknal top w prazki i sandaly, ktore sa w drodze (kupilam online) i oby dotarly jak najpredzej. Blazer upatrzony

http://www.asos.com/Vila/Vila-Lon...;pge=0&pgesize=20&sort=_None

I jeszcze ten http://www.topshop.com/webapp/wcs...&productId=1091951&langId=-1

Chyba mi przyjdzie okrasc bank, zeby wyrobic na to wszystko

Tordis

11/03/2009 08:30

Dita, blazer z Asos.com fantastyczny! Ten z Topshopu podoba mi sie troche mniej, bo mam zle doswiadczenia z tym materialem (gniecie sie jak wszyscy diabli). Chociaz fason niczego sobie... Jegginsow jeszcze nie zamowilam, musze poczekac do konca miesiaca i zobaczyc, ile zostanie mi kasy na koncie (nie chce za bardzo obciazac kredytowki - w koncu za cos bedzie trzeba kupic meble, gary i inne takie gazdety ).
BTW, wlasnie na http://secretsales.com zaczela sie wyprzedaz butow Georginy Goodman. Nawet nie zagladam, bo zaslinie monitor

(Avenged Sevenfold)

ditavonteese

11/03/2009 11:04

Ano fantastyczny, tylko moze niezbyt odpowiedni na codzienne noszenie ? Ja potrzebuje czegos do pracy, lazenia na zakupy itd. a dobrze wiemy, jak zle widziane w Anglii jest strojenie sie w wieczorowe rzeczy przy swietle dziennym. Jak i przesadne strojenie sie w ogole...ale to juz inna historia.

Pauli

14/03/2009 14:20

A ja chce:
*duzo ubran w kolorze bez/nude
*gladiatorki na obcasie umiarkowanym( nie 11ceem, ladne )
*legginsy( jednak),
Moze chce:
* sukienke w kwiatki
*Bardzo intensywnie granatowy zakiet
*Spodnium( krotkie portki+ koszulka w jjednym), bardzo luzne, nie pamietam jak sie nazywa to
Definitywnie te dzinso- leginsy co ktos pokazywal

Ravioli

15/03/2009 19:51

Znacie jakieś stronki lub sklepy gdzie można kupić fajne skórzane torebki w stylu Radley ale nie takiie drogie? Marzy mi sie taka prosta z rączką do trzymania albo z dłuższymi paseczkami na ramię.
Albo może jeszcze lepiej, czy wiecie gdzie można kupić Radley taniej, oprócz ebay bo tam sprawdzam codziennie ale tak sie o te torebki biją, że mi nerwy siadają.

Tordis

16/03/2009 06:38

Zdarzaja sie wyprzedaze torebek Radley na http://www.brandalley.co.uk i http://www.secretsales.com - w tej chwili nic nie ma, ale jesli sie zarejestrujesz, beda przysylac Ci informacje o najnowszych wyprzedazach, wiec wystarczy sprawdzac poczte, by byc doinformowana.

(Avenged Sevenfold)

Ravioli

16/03/2009 07:22

Dzięki Tordis, zaraz będę się rejestrować!

Pauli

18/03/2009 12:57

Takie bym chciala:
http://foreveramber.typepad.com/p.../2008/08/08/tailored_harem_pants.jpg

Goshya

18/03/2009 14:53

Dziewczyny, czy ktoras zamowila juz te jegginsy z asos.com? Bo wypatuje je juz od dawna i sie zastanawiamm, jak Dita zreszta, czy nie beda odstawaly w pasie na kilometr no i ktory rozmiar, bo mam z tym od urodzenia problemy

Intento ser libre en mi caminar y amar...

Tordis

18/03/2009 16:02

Pauli, fantastyczne - wiesz, gdzie takie dostac? Sa idealne!
Goshya, jeszcze nie zamowilam, ale zamowie taki rozmiar, jaki nosze zwykle, a jesli beda za duze albo za male, wymienie - nigdy nie bylo z tym problemu u nich.
Wlasnie zamowilam sobie kiecke na Brandalley - nie moglam sie oprzec, bo nie dosc, ze urocza, to jeszcze "cheap as chips". Wyglada tak: http://fashionista.webpark.pl/dress.jpg i juz nie moge sie doczekac, az ja zaloze. Niestety, przyjdzie dopiero na poczatku kwietnia. Mam nadzieje, ze warto bedzie czekac!
BTW, kupilam juz kobaltowa koszulke na ramiaczkach, brakuje mi tylko czarnego blazera i stylizacja z haremowymi portkami bedzie kompletna. Musze tylko wyciagnac z magazynu moje buty

(Avenged Sevenfold)

Goshya

19/03/2009 00:01

Swietna kiecka Tordis. Kurcze, chyba sie skusze na te legginsy, najwyzej faktycznie wymienie. Haremki fajne, ale chyba sobie odpuszcze, bo nie grzesze dlugimi i szczuplymi nogami. No i tez przydalaby mi sie dluga marynarka... ale przede wszystkim buty, duzo butow... tylko nie mam jeszcze koncepcji... a i jakis nautical top tez. W ogole to mam ochote na sukienki ostatnio..

Intento ser libre en mi caminar y amar...

Kika

19/03/2009 14:24

dziewczyny sorry za moze glupie pytania, ale te jegginsy to sie tak same nosi jako spodnie?? one sa strasznie obcisle, chyba trzeba miec niezlął figurke do nich .

ditavonteese

19/03/2009 21:59

Zaopatrzylam sie w kilka rzeczy z mojej listy i jestem przerazona. Czuje sie jak klon. Nigdy specjalnie nie dazylam za moda, ale jakos tej wiosny zachcialo mi sie czegos nowego, a nie tylko w kolko dzinsy i pamietajace jeszcze Polske swetry. Okazuje sie jednak, ze wyskakujac z jednego mundurka, wskakujemy w drugi. Legginsy, balerinki, dlugie szare kardigany, krotkie kurteczki, torebki na dlugim pasku, gladiatorki - i wszyscy wygladamy tak samo

Wracajac do meritum: mam legginsy z Topshop, nie sa to takie jak te z ASOS, udajace spodnie, z kieszeniami (takie tez juz sa w Topszopie), ale raczej normalne bawelniane, obcisle acz miekkie i wygodne getry.

Nielatwo sie ubrac, przy wzroscie na pograniczu petite i figurze gruszkowo-jablkowatej, oj nielatwo...Ale probowac warto

AnnLondon

19/03/2009 22:26

ha ha ha, na tym polega wlasnie moda. Ale serio moja przyjaciolka jest nauczycielka w zenskiej szkole, w piatki jest dzien bez mundurka i ... wszystkie dziewczyny sa bardzo podobnie ubrane. Z kolei gdy rok temu bylam w Warszawie z przerazeniem odkrylam ze wiekszosc kobiet miala cos na sobie zoltego, szczegolnie buty lub torebki. A niektore wygladaly jak kurczaczki.
Londek jest bardzo tolerancyjny, najwazniejsze zebys Ty sie dobrze czula w nowych ciuszkach, przeciez nie musisz zakakladac wszystkich nowych ubran razem. A co do legginsow to tez mam slabosc, ale najpierw musze zrzucic 4 -5 kg. Taki maly remont na wiosne.

Pauli

20/03/2009 23:43

Ech, Dita, rzadko mie sie zdarza, ale jednak, sadzic czlowieka po jego nicku internetowym ale wyobrazalam Cie jako wlasnie Ditavontees.. W sukienkach, ponczochach, cholera a ty mi tu dzinsy i swetry z Polandii rzucasz...(A moze ona by takie przywdziala) Skadinad sluszna uwaga o tym z jednego w drugie ale jaka zabawa przy tym.
Co do portek: to spodziewam sie takie nabyc w Zarze ( mieli portki z o wiele wiekszym miejscem na pieluche niz na pokazywanym obrazku, a lubia te krawieckie perwersje, ze jednak mozna cos do pracy zalozyc) . Nad marynarami to dumam i nic, beda mnie sie podobaly za trzy sezony pewnie. Chcialabym takie przydlugie rajstopo- legginsy, co by nosic do tych geometrycznie poukladanych spoodniczek co to nazbieralam i by ladnie zachodzily na TE gladiatorki, czy cos innego. O, i kiecke, bym bardzo chciala taka, co to producenci, eufemistycznie , okreslaja tulipanowa.