Rozrywka
Dyskusje na temat filmów, muzyki, wydarzeń kulturalnych, książek, hobby i miejsc do których warto się wybrać.
Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj
Strona główna / Forum / Rozrywka / najciekawsze ksiazki
Dyskusje na temat filmów, muzyki, wydarzeń kulturalnych, książek, hobby i miejsc do których warto się wybrać.
Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj
|
Autor |
Wiadomość |
|---|---|
|
malakropka 18/07/2011 11:06
|
A ja polecam "Arabska zone" i jej kontynuacje "Arabska corke" obydwie napisane przez Tonye Valko. Ksiazka tak wciaga, ze 560 stron przeczytalam w ciagu dwoch nocy... |
|
Horeszka
19/07/2011 10:28
|
Oryginalna co prawda nie będę ale Paulo Coelho "Alchemik" nie mogłam się od tego oderwać, od "Walkirie" zresztą też :p "Radości życia rodzinnego są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swojego dziecka jest najświętsza..."
|
|
mamusia 15/08/2011 15:18
|
"11 Minut" Paula Coehlo |
|
Meduza
16/08/2011 09:26
|
@malakropka - moja mama cos wspominala o tych ksiazkach |
|
koralinaxy 26/08/2011 09:08
|
Cóż. Znam kilka fajnych książek. Rachel Hawthorne "cień księżyca" , "nów księżyca" , "blask księżyca". Ch. Paoliniego "eragon" , "Najstarszy" ,"Brisingr" . "Pamiętniki Wampirów", "GONE", i wiele innych. jak szukacie jeszcze innych fajnych to napiszcie domni maila koralinaxy@gmail.com k.t
|
|
joasia 14/09/2011 09:35
|
Dzis w nocy skonczylam czytac"Dziewczyne, ktora plywala z delfinami"Sabiny Berman, wyd.Znak i polecam, choc po przeczytaniu raczej zrezygnuje z tunczyka, przynajmniej na jakis czas...Nie jest to oczywiscie ksiazka o hodowli ryb, ale opowiesc o pewnej dziewczynie, Karen, ktora jest narratorem i osoba autystyczna-sposob w jaki odbiera swiat jest niecodzienny, choc nie wiem czy i nam nie przydaloby sie czasami jej spojrzenie.Historia piekna i kilka spraw do przemyslenia, polecam tym bardziej, ze czyta sie lekko i momentami jest naprawde zabawna.Pozdrowienia dla wszystkich. www.jofactory.blogspot.com
|
|
Natasha 20/09/2011 09:53
|
Ja wlasnie skonczylam czytac trylogie Stig'a Larssona. Bardzo dobra i szczegolnie polecam osobom ktore zawsze zaluja, ze ksiazke juz przeczytaly, ta liczy 3 grube tomy. |
|
Tordis
20/09/2011 13:59
|
Ja tez zdecydowanie polecam trylogie Millenium Stiega Larssona - za dowod na to, jak dobra jest ta seria, moze sluzyc fakt, ze mi te trzy grube tomy wystarczyly na... tydzien 'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold) |
|
Tania 21/11/2011 16:34 |
Dolaczam sie do trylogii Larssona - jest super - no i oczywiscie po przeczytaniu ksiazek polecialam do kina zeby ogladnac filmy |
|
Tania 21/11/2011 16:39 |
Aha - dziwie sie, ze jeszcze nikt nie wspomnial The Twilight Saga |
|
Tordis
21/11/2011 20:44
|
Nie widzialam - i nie zamierzam ogladac. Choc lubie historie o wampirach, seria "Zmierzch" jakos mnie nie kreci. Probowalam czytac, ale wymieklam po pierwszych kilkudziesieciu stronach, gdzies w okolicach sceny w szkolnej stolowce, kiedy glowna bohaterka wpatruje sie z naboznym podziwem i zachwytem w Edwarda i jego towarzyszy 'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold) |
|
De Monik
22/11/2011 00:22
|
a ja sagę zmierzch przeczytałam |
|
Tania 28/11/2011 12:36 |
Tordis: Z Twojej rekomendacji w weekend zaczelam czytac "The Snowman", i tak mnie wciagnelo, ze pól nocy czytalam |
|
Tordis
28/11/2011 13:03
|
Tania -> o tak! Harry Hole znow wkracza do akcji, tym razem w asyscie pewnej policjantki z dosc ciekawa przypadloscia... Znow wartka akcja i zaskakujace zakonczenie. 'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold) |
|
izabela-sonia 16/12/2011 17:26
|
JA UWIELBIAM cHMIELEWSKA,KOSSAKOWSKA,S.MEYER,ostatnio czytalam tez sage lauren kate udreka Mama malej S
|
|
izabela-sonia 16/12/2011 17:34
|
Ja widzialam braking down i czytalam cala sage, najlepiej pierw przecztac sage potem zobaczyc film, to bedzie wiadomo o co chodzi:- znajomy nie czytajac ksiazki zastanawial sie, dlaczego wampiry graja w baseboll w burze, bo w filmie nie jest to powiedziane Mama malej S
|
|
Perełka
18/12/2011 20:42
|
Ja też nie będe oryginalna jak powiem, że lubie Paulo Coehlo, jego dwie najlepsze dla mnie książki to "Weronika postanawia umrzeć" i "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam". |
|
littlekitty
22/02/2012 13:20
|
Mnie się ostatnio bardzo spodobała książka Stasiuka "Jadąc do Babadag" - świetna Inside every cynical person there is a disappointed idealist.
|
|
gosia09 19/03/2012 19:25
|
czesc, m.marzec
|
|
Tordis
21/03/2012 10:40
|
Wielbicielkom mrocznych, psychologicznych thrillerow z tajemnica do rozwiklania polecam ksiazke "Sister" Rosamund Lupton. Kiedy siostra glownej bohaterki znika bez sladu, Beatrice robi wszystko, by wyjasnic, co sie z nia stalo i dlaczego. Nie wie, ze w ten sposob pakuje sie w niebezpieczenstwo... Zgrabnie napisana, trzyma w napieciu do ostatniej chwili. 'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold) |