Strona główna / Forum / Nasze sprawy / Zwiazek z obcokrajowcem

Right menu

Nasze sprawy

Miej czas dla siebie! Porozmawiaj o swoim związku, modzie, zdrowiu, urodzie, przepisach.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

Gloria

06/05/2008 11:17

Leila, jesteście ze sobą cztery lata i to z nim powinnaś o tym porozmawiać i zapytać. On wie najlepiej, co my możemy wiedzieć, co on czuje? Jesteśmy wychowane w zupełnie innych obyczajach, kulturze zachodu, nie rozumiemy kultury wschodu, zachowania tam przyjęte za normalne i oczywiste dla nas są nie do zaakceptowania. Znam jednego muzułmanina który musiał pojechac do ojczystego kraju żeby się ożenić z dziewczyną wybraną przez rodziców. Nie mogłam patrzeć jaki on był nieszczęśliwy ale nic nie mógł zrobić, taka tradycja i koniec. Ja jako matka nigdy nie zrobiłabym czegoś takiego mojemu dziecku, nie mogłabym z tym żyć patrząc na to jak moję kochane dziecko jest nieszczęśliwe przeze mnie. Nie wyobrażam sobie szukać dwudziestokilkuletniemu synowi żony a tym bardziej zmuszać go do ślubu bo to niezgodne z moją tradycją religią i światopoglądem. Ale u nich to normalne, jakoś sobie to tłumaczą i żyją jak żyją. To ich świat i tylko oni go rozumieją, bo ja np. nie rozumię i nawet nie próbuję. I bardzo Ci współczuję bo wiem że srece nie sługa i że musisz być rozdarta pomiędzy to co tobie wpajano przez całe życie a swoją miłość do niego. Wydaje mi się że jeśli chcesz z nim być musisz być świadoma pewnych rzeczy , o których on powinien ci powiedzieć i albo się zgodzisz z nim być albo nie.

Buba

06/05/2008 20:14

.

PUMA__

08/05/2008 13:36

czesc dziewczyny..to znowu ja i wiem lepiej sie nie mieszac w cudzy zwiazek ale nie daje mi to spokoju...dowiedzialam sie cos nowego o zamiarach kolezanki....i to napewno nie jest normalne bo jak wam pisalam chce sie chajtnac z chlopakiem co jest tu nielegalnie i teraz najlepsze....wszystko jest jakos przez niego zaltwiane ...ona ma jechac do jego kraju (on zostaje nadal w uk) i ona bierze slub tam z kims kto ma sie podac za niego.....on sie tlumaczy ze nie moze tam pojechac bo jest na lewym paszporcie tutaj i sie boji ze nie wroci....i chce was dziewczyny zapytac o co jemu chodzi bo gdyby chial sie chajtnac po to zeby miec ta wize do uk to chyba by pojechal z nia i poszedl do konsulatu swojego kraju i siepostaral o to......ja nie rozumie co mu to da ze sie z nia chajtnie.....aha dodam tylko ze byl chajtnienty z jedna dziewczyna...o co w tym chodzi to ja nie wiem..moze ja szukam dziury w calym nie wiem co myslicie o tym prosze napiszcie

Gloria

08/05/2008 15:15

Szaleństwo, jemu się nie dziwię bo ma dużo do zyskania ale jej dziwię się bardzo bo może stracić wiele. Oby się to skończyło tak: "...a potem żyli długo i szczęśliwie".
Z tego co opowiadasz to albo są głupi oboje albo poprostu robią to na wariata bez żadnej rzetelnej wiedzy prawnej na podstawie "a mój znajomy to mówił... a kolega znajomego tak zrobił..." W każdym razie powodzenia

a_kalsi

08/05/2008 16:45

Puma jednym slowem ta sprawa "smierdzi" .Nie wierze w to co on powiedzial , faktycznie gdyby mu naprawde zalezalo na wizie , pojechaliby obydwoje i zalatwiliby to . A tak to on bardzo duzo ryzykuje robiac taki przekret , ona rowniez , moga pojsc obydwoje siedziec . A skad ten chlopak jest ? Jejku ona moze nawet ryzykowac zyciem , bo nie wiadomo co ja tam tak naprawde czeka , co on kombinuje

Jasmeet 11.11.2008.

PUMA__

08/05/2008 19:08

w taki sam sposob wyszly juz 2 inne dziewczyny za maz...on jest jest z jednego z muzulmanskich krajow....ale podobno nie wyznaje swojej wiary( chociaz to nie ma nic do zeczy) te dziewczyny juz wrocily i sa w uk.tylko podpisaly papierek malzenski. martwie sie o nia bo widze ze w jej przypadku to jest slepa milosc

a_kalsi

08/05/2008 19:46

OMG !! A skad wiesz o tych dziewczynach , jezeli on ci powiedzial to ja bym nie wierzyla . I jesli naprawde zalezaloby mu na twojej kolezance , nie robilby takich przekretow . Ale teraz wszystko od niej zalezy . Tylko ja tu jednego nie rozumiem , jezeli ona ma jechac tam sama i sie chajtnac z kims innym ale na jego nazwisko itd . to jak oni sie wytlumacza tutaj ? Jak on to zrobil ze sie z nia chajtnal tam , bedac tutaj bo przeciez sprawdza kiedy on tam wyjechal i wrocil z powrotem ? Hmmm bardzo ciekawa historia powiem szczerze . Bo o wize to on powinien zdac formularz w swoim kraju . Kiedys pracowalam z ludzmi jego religi , byli bardzo przemili , ale powiedzieli ze nigdy by mnie nie wzieli tam do siebie bo juz bym stamtad nie wyjechala

Jasmeet 11.11.2008.

tumminga

08/05/2008 20:12

Gdyby ja kochal nie prosil by ja o tak wielkie ryzyko.Nie mowiac juz o tym ze wielkie szance s ana zly koniec, wszedzie bardzo sprawdzaja, biora odciski palcow it. w ogole nie ma oczym gadac.

PUMA__

08/05/2008 20:26

a_kalsi..... wiem bo te dziewczyny mieszkaja razem z nimi!!!!!....nie wiem co ten gsociu sobie wogole mysli bo ona mi niechce powiedziec wszystkiego(tak mi sie wydaje) ale sie zaczynam martwic na dobre

a_kalsi

08/05/2008 21:05

No to ja niewiem , tez bym sie martwila gdyby to byla moja przyjaciolka , ale skoro ona ma oczy w innym "miejscu " to juz jej sprawa . Teraz to powinnas jej pozyczyc szczescia na droge i tyle , skoro nie chce sluchac nikogo . Pozdrawiam ..

Jasmeet 11.11.2008.

Buba

10/05/2008 12:12

.

PUMA__

10/05/2008 13:41

to wszystko jest porabane ale jak ona jest slepa to niech sobie robi co chce...jesli twierdzi ze nie ma nic do stracenia to jej sprawa . sama sobie bedzie winna wszystkiego. ja juz umywam rece od tej sprawy.dziekuje dziewczyny i pozdrawiam wszystkich

Buba

12/05/2008 07:53

.

meggy

15/05/2008 17:57

czesc puma, jezeli ta dziewczyna jest twoja przyjaciolka to ja bym sie starala o nia walczyc. staraj sie jej jakos wytlumaczyc zeby moze tam nie jechala to jest niebezpieczne, jezeli chce wyjsc za tego kolesie to niech znajda jakies inne wyjscie ale bron Boze niech tam nie jedzie. pozdrawiam i mam nadzieje ze sie wszystko dobrze skonczy

Buba

16/05/2008 17:47

.

PUMA__

18/05/2008 13:16

MEGGY.. mi juz slow brakuje...!!! i nie tylko mi . nie moge na sile nic zrobic, to jest jej zycie i jej wybor..zrobilam co moglam....reszta to juz nie moja dzialka! nie da sie jej przemowic!!! ja ma porpsostu dosc tej sprawy. nadal bym chiala dla niej jak najwiecej szczescia pomimo iz mysle ze tak nie bedzie to moje zdanie o ktorym ona wie) i ja na tym koncze to ..bo mam dosc normalnie . i wiecie co czasami mi przychodza glupie mysli zeby jemu zrobic kolo d..... bo wiem gdzie mieszka ale....nie moge JEJ tego zrobic! pozdrawiam wszystkie kobitki

kasica444

22/05/2008 19:23

siema jestem pod wielkim znakiem zapytania poniewaz jestem zaręczona z polakiem od dwóch lat od niedawna zaczelo sie miedzy nami wszystko psuc chodzi wszystko o zazdrosc o kolege z pracy ktory jest obcokrajowcem ktory na poczatku byl tylko kolega a teraz przerodzilo sie to w uczucie niewiem teraz co mam zrobic bo chce byc z nim ale niechce zranic narzeczonego proosze pomozcie

PUMA__

23/05/2008 10:08

porozmawiaj z chlpoakiem SZCZEZE !!! powiedz o wszystkim .

linainwerse

23/05/2008 15:27

Kasica, niestety nie da sie nie zranic nikogo. Jesli z kims jestes, wiaze Was wiele rzeczy, nie da sie tego przeciac bezbolesnie. Moja rada, przemysl swoja sytuacje bardzo dokladnie i podejmij decyzje. Najwazniejsza jest uczciwosc, jesli bedziesz klamac, badz udawac rany beda znacznie glebsze. Ale przede wszystkim zastanow sie czy warto pakowac sie w nowy zwiazek, czy z narzeczonym nic juz Cie nie laczy? Obserwuje pewien trend w zwiazkach, gdy pojawiaja sie pierwsze problemy ludzie wybieraja najprostrze wyjscie, ucieczka, ale to wcale nie jest rozwiazanie bo w kazdym nastepnym zwiazku beda problemy i co wtedy???
Ktos kiedys mi powiedzial znalezienie drugiej polowki to dopiero polowa udanego zwiazku, druga polowa to ciezka praca.
Zycze rozwagi i odwagi

Sylwia

kasica444

02/06/2008 17:07

moje rozmowy z chłopakiem nic nie pomogły jego zazdrość staje sie chorobliwa wystarczyło mi wyjechać na tydzień do polski a on ciągle pisze dzwoni a jak usłyszał ze idę z koleżankami na imprezę to przyjechał niby z niespodzianka ale jego niespodzianka to było sprawdzanie moich telefonów ,komputera,nagadywanie na mnie do całej rodziny nie wiem już jak mam z nim postępować czy warto ciągnąć taki związek??