Strona główna / Forum / Nasze sprawy / szukam sasiadek w londynku!:)

Right menu

Nasze sprawy

Miej czas dla siebie! Porozmawiaj o swoim związku, modzie, zdrowiu, urodzie, przepisach.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

Bond Girl

05/02/2012 12:19

Orchidea, jest jeszcze wątek Polek z County Berkshire w 'Kąciku mam' http://www.polkadot.pl/pl/forum/k.../pilnie_poszukiwane_mamy_z_berkshire

Host/ From London with love....

magdusha

11/02/2012 15:08

Hej dziewczyny!!! Dawno mnie tu nie bylo ale zawsze milo sie wraca do was na forum co u was?
Niesamowicie za wami tesknie i za tymi spotkaniami i wypadami....ale nostalgicznie
tu niestety zima pelna para bo i mrozno i sniego napadalo....
Odezwijcie sie czasem czy tu czy na fejsie- jak to w polsce mowia heheh
pozdrawia i sciskam was wszystkie

'The funny thing about life is, if you refuse to accept anything but the best, you very often get it!!!'

Meduza

24/02/2012 10:40

hej dziewczyny!
Jak tam minal Karnawal i jakie macie plany na najblizsze dni?
Moze macie ochote pobawic sie w szukanie ogromniastych jaj? http://www.thebigegghunt.co.uk/
Wyglada na to, ze pogoda robi sie juz wiosenna wiec moze czas na spacery
Zawsze mozemy przysiasc gdzies na jakiejs kawce (i moze znowu poprzestawiac facetow, zeby nam ustapili miejsca LOL)
Co wy na to?

Mam nadzieje do szybkiego zobaczenia

Bond Girl

05/03/2012 22:23

Hej sąsiadki kochane,

bardzo przepraszam za nieodzywanie się, ale ciężko się znaleźć wolną chwilę w tym miastowym galopie... Magdusia super, że się odzywasz, kiedy przyjedziesz do Londynu???

Meduzo kochana, z pogodą w marcu jak w garncu. Po kilku wiosennych dniach, znów zrobiło się zimno i nie bardzo spacerowo, ale na całe szczęście wciąż choć od czasu do czasu wychodzi słońce.

Dziewczyny, a może wybrałybyśmy się razem na film Agnieszki Holand ‘In Darkness’ do Cienworld? Film będzie dostępny się w kinach tej sieci od 16 marca http://www.cineworld.co.uk/films/5092

Tordis

06/03/2012 13:35

Bardzo chcialabym zobaczyc ten film, wiec chetnie sie wybiore Moge przytaszczyc ze soba chlopa?
A tak z innej beczki, czy ktoras mialaby moze czas/ochote na jakas kawe "na miescie" w najblizsza niedziele?

'No-one can ever slow me down, I'll stay unbound.'
(Avenged Sevenfold)

justincase

06/03/2012 19:05

Polecam film, widzielismy premiere w Polsce. Teraz czekam na 'Sponsoring' czyli 'Elles' o ile dobrze pamietam, ma pojawic sie w wielu kinach w UK. Fajnie, ze coraz czesciej mozemy miec okazje obejrzenia polskich filmow w kinach poza festiwalami.

MARYSIA LISTOPAD 2009

Bond Girl

07/03/2012 22:16

Hej Justka,

a tak się składa, że widziałam już Elles Szumowskiej... Film jest mocny i nie jedna osoba poczuje się krępująco oglądając go w kinie (szczególnie te osoby, które nie czytały wcześniej żadnych recenzji na jego temat i spodziewały się - tak jak ja - historii w stylu Breakfast at Tiffany's ).

Kobieca obsada - Juliette Binoche, Demoustier i Joanna Kulig (na chwilę – niestety bardzo krótką – pojawia się również na ekranie Krystyna Janda) jest świetna. Sam film niestety mnie rozczarował i nie tyle swoją dosłownością w ukazywaniu scen płatnej miłości, ale tym, że tak na prawdę nie wniósł do tego tematu nic nowego… ale absolutnie nie zniechęcam do zobaczenia go, chociażby dla dobrego aktorstwa .

Bond Girl

07/03/2012 22:30

Tordis,

Jeszcze nie ma informacji w jakie dni i o której The Darknes będzie wyświetlany. Dam znać jak tylko będę wiedzieć więcej.
Ja na kawkę ochotę bym miała ogromną, ale niestety prawdopodobnie w ten wekend będę pracować – moja firma przenosi się do większego biura i będę pomagać w przeprowadzce.

Serdecznie pozdrawiam,
M.

Meduza

09/03/2012 15:36

Hej dziewczyny!

Spoznione zyczonka z okazji Dnia Kobiet

Strasznie dlugo juz sie nie widzialysmy, chyba ostatnio to byla pozegnanie Asinego mieszkanka ...
Niestety ta niedziela na kawe mi nie pasuje, w nastepna moglabym zdarzyc a do kina na In Darkness pisze sie w ciemno - bardzo chetnie sie wybiore.

Dla zainteresowanych - moja zyworodka znowu wypuszcza male listki wiec jesli ktos chetny to sie podziele

Mam nadzieje, do zobaczenia wkrotce

Joanna24

09/03/2012 20:55

Witajcie kolezanki!
Na pozegnaniu mojego mieszkanka niestety niewiele z nas sie widzialo, mam nadzieje, ze na parapetowce bedzie lepsza frekfencja
Parapetowke planuje, jak najbardziej, nie myslcie, ze o Was zapomnialam !!
Czekam tylko na dogodny moment- mozliwe, ze maz pojedzie pod koniec miesiaca do domu, wiec bede miala wolna chate
Dam znac, jak cos sie wyklaruje!
Na "In darkness" bardzo chetnie sie wybiore, dajcie tylko znac kiedy i gdzie!
Na niedziele mam juz niestety plany
Do szybkiego zobaczenia !!
Buziaczki :*

Life is what happens when we have another plans

AnnLondon

10/03/2012 10:31

Czesc sasiadki,
strasznie dlugo mnie tutaj nie bylo, a u mnie rewolucja. 29 lutego zostalam mama! Junior ma sie dobrze, jestem po uszy w nim zakochana, oczywiscie jest najpiekniejszym bobasem na swiecie. Moj maz dzielnie zmienia pieluchy, nosi na rekach. A jeszcze rok temu zapieralam sie rekami i nogami, ze macierzynstow nie jest dla mnie.
Mam nadzieje, ze gdy tylko moja sytuacja ustabilizuje sie, bedze mogla z wami spotkac sie. Bo teraz maluszek caly czas zalezny jest ode mnie. Wiec wyszalejcie sie i za mnie na kolejnej imprezie.
Przesylam caluski

Joanna24

11/03/2012 16:15

Aniu, serdeczne gratulacje !!
Biedny Junior bedzie mial urodziny tylko raz na 4 lata, bedziecie musieli mu to wynagrodzic :P
Nie moge sie doczekac aby go poznac, jak sie pogoda zrobi ladna, wiosenna, to musimy sie na jakies spotkanko w parku umowic
Buziaczki :*

Life is what happens when we have another plans

Bond Girl

13/03/2012 22:00

Hej dziewczyny,

Aniu gratulacje ogromne ! I jaka data narodzin – 29 lutego ! Zgadzam się z Asiu koniecznie musimy zorganizować jakieś spotkanie jak tylko pogoda zrobi się piknikowa, żeby Juniorek poznał polkodotkowe ciotki .

Dziewczyny ja tak szybciutko – The Darknes będzie wyświetlany w Cineworld na 63-65 Haymarket, London, SW1Y 4RL (najbliższa stacja - Picadilly Circuse) od piątku do czwartku 22 Marca.

Mi weekend odpada, ale może umówilibyśmy się na środę/albo czwartek. Jest seans o 17.30 i 20.30. 20.30 to trochę późno. Ja nie wyrwę się wcześniej niż na 18.00, ale pewnie film i tak poprzedzi sesja reklamowa. Co Wy na to?

Tordis

14/03/2012 08:28

Aniu, serdeczne gratulacje! Popieram pomysl spotkania w jakims parku, kiedy tylko zrobi sie wystarczajaco ladnie - zaloze sie, ze wszystkie polkadotkowe ciotki, ze mna wlacznie, z checia poznaja Juniora
Co do "In Darkness", jesli mialybysmy isc w tygodniu, to pasuje mi dopiero ten zaczynajacy sie od 26, bo wczesniej mam pozna zmiane i koncze o 19:00... 17:30 pasuje mi bardziej niz 20:30, bo przynajmniej bede w domu o przyzwoitej porze

(Avenged Sevenfold)

Bond Girl

17/03/2012 22:58

Gosiu,

a w ktorym kinie graja ten film od 26 marca? W Haymarket wyswietlaja go do 22 marca (jesli sie nie myle).

Tordis

18/03/2012 10:47

Oj, chyba cos mi sie pokielbasilo - wydawalo mi sie, ze w wybranych kinach sieci Cineworld bedzie grany do 30 marca, ale sama nie wiem, skad mi sie to wzielo, bo przeciez program kin jest dostepny tylko na najblizszy tydzien Bije sie w piersi, mea culpa.

(Avenged Sevenfold)

Meduza

20/03/2012 09:56

Hej Dziewczyny!
Witam prawdziwie wiosennie - pierwszy dzien wiosny - to moze idziemy na wagary i utopimy jakas Marzene? (sorki Marzanne LOL - a chyba nawet zadnej Marzeny nie mamy tu- co?)

Aniu - gratulacje i niech sie Junior zdrowo chowa To chyba bedzie sekret mlodosci - urodziny co 4 lata

Co z naszymi planami do kina? Kiedy sie wybieramy?

Jesli nie macie planow na ta sobote, a macie ochote na zabawe to polecam
http://www.airbnb.co.uk/meetups/e...great-airbnb-treasure-hunt?locale=en
Ponoc zabawa jest przednia, nasi znajomi regularnie sie w to bawia, a nam znowu niestety cos wypada i sie nie zalapiemy

Pozdrawiam cieplusio i mam nadzieje do zobaczenia wkrotce

agnie

20/03/2012 11:06

Cześć dziewczyny,
od jakiegoś czasu Was czytam, więc pora się przywitać Jestem w Anglii od 5 lat i prawie tyle samo mieszkam w pd-zach Londynie, brakuje mi ostatnio takich babskich wypadów na kawę, ploteczki, do kina.. przypadkiem trafiłam na to forum i mam nadzieję, że można tu do Was dołączyć?
Pozdrawiam serdecznie!
Aga

Tordis

20/03/2012 11:23

Aga, naturalnie, ze mozesz dolaczyc A tak z ciekawosci spytam, gdzie w Pd-Zach Londynie mieszkasz? Kto wie, moze sie okaze, ze jestesmy sasiadkami

(Avenged Sevenfold)

agnie

20/03/2012 13:29

hej Tordis, mieszkam na Twickenham, a Ty?