Strona główna / Forum / Kącik mam / mamusie z terminem na MAJ 2011 :)

Right menu

Kącik mam

Tematy związane z ciążą, macierzyństwem, wychowywaniem dzieci.

Musisz być zalogowany aby uzyskać dostęp do forum. Możesz się zalogować tutaj

Autor

Wiadomość

aapacz22

23/12/2011 16:23

Kochane moje korzystajac z chwili skladam Wam i Waszym Rodzinom serdeczne Zyczenia Swiateczne Zdrowych, Wesolych, Swiat Bozego Narodzenia i niech Nowy Rok przyniesie Wam duzo przyjemnych niespodzianek Buziole:*

Mikolaj 3/10/2008
Alexander 4/05/2011

magda1986

25/12/2011 20:08

czesc dziewczyny

jak tez sie dołączam do życzeń wszystkiego dobrego nie tylko na te swieta, ale i po nich, spelnienia marzeń marzenia naprawdę się spelniają - czasem tylko trzeba im tylko troche pomóc hehe

buziaki :*

moje słoneczko NOEMI 18.10.2009
drugie słoneczko AYA 06.05.2011

magda1986

30/12/2011 12:26

czesc dziewczyny

jestescie, żyjecie wogole? co sie u Was dzieje ze nikt nic nie pisze??

jak po swietach? jakie plany sylwestrowe hehe? takie jak moje - czyli na bialej sali :P

piszcie co u Was, ja lece bo mi mala wstala wlasnie

buzka :*

aapacz22

30/12/2011 17:49

no to sie pochwale a co.
po pierwsze ochrzcilismy w koncu naszego malucha i odbilo sie to strasznym skandalem w rodzinie bo jak juz chyba wczesniej pislalam nie dosc ze dziecko duze bo 8 miesieczne to jeszcze bylo 2 ojcow chrzestnych ( moi bracia ) ich i dzidzius mial ubranko bialo-czarne ( wg niektorych ma byc ubrane w sniezna biel ) ale kolo dupy mi to lata co sibie pomysla w rodzinie meza bezczelna ze mnie dziewucha i mam na niego zly wplyw LOL D
A po za tym Alex rosnie jak na drozdzach wlasnie przekroczyl 10 kg i nie zamierza przystopowac. Garderoba wymieniona na rozmiar 9-12 m-cy. Apropo nie chce ktos ciuszkow na 6-9? W bdb stanie nie zniszczone ( bo malo nosil ) i taniutko cala wielka torba. Ladnie sam siedzi i jak miesiac temu nie umial sie podniesc z lezenia do siedzenia to teraz robi to bez problemu. Ma sline nozki i jak sie go trzyma za rece to maszeruje jak stary zolniez. Niestety do raczkowania sie nie zbiera a jak sie go polozy na brzuchu to myk na plecki i do siadania.
A ja moje panie wracam do pracy i to nie do byle jakiej roboty tylko do pracy w swoim zawodzie wyuczonym. Hura hura zaczynam na poczatku stycznia. Jest to najlepszy prezent gwiazdkowy jaki moglam sobie wymarzyc ( no oprocz Pandory od mezusia bo by sie czul niedoceniany ).
Tak ze koncowka roku byla dla nas bardzo dobra i mam nadzieje ze Wasza tez byla mila i pelna sukcesow.
Zycze Wam moje drobie zeby Nowy Rok przyniosl Wam spelnienie marzen i wysztko co najlepsze. Do siego, dziewczeta!

Mikolaj 3/10/2008
Alexander 4/05/2011

madziaraai

08/01/2012 11:12

Hey laski... Troche mnie tu nie bylo i widze, zse cos ucichlo na naszym watku
Musialm sie niezle naszukac,zeby odkopac ten tenat...
Dziewczyny, gratuluje zmian w zyciu- szczegolnie Aapaczce i Magdzie, bo one sie pochwalily!
A u nas wiele tez sie dzieje.. Jestesmy sobie (znowu) od 16 grudnia w Polsce, Na szczescie mama lepiej sie czuje i okazalo sie, ze nie taki diabel straszny.. Siostra oznajmila nam, ze spodziewa sie dzidziunia, wiec stary rok przegnalismy w swietnych nastrojach Udalo nam sie nawet pojsc na super bal, podczas gdy babcia i chrzestni pilnowali Nikolaia.
Synus rosnie jak na drozdzach, jutro skonczy 8 miesiecy, wazy juz 8,5 kg, wierci sie strasznie, raczkuje i zaczal pomalu chodzic! Po prostu masakra! Stanal, puscil sie lozka i pomaszerowal.. Co chwile wiec teraz slychac wielkie bum, bo sie przewraca na dupe, a pozniej wolanie, zeby przyjsc i mu sie pomoc podciagnac spowrotem na nozki..
A no i w koncu powiedzial upragnione "mama"! W Wigilie o godzinie 9:04 rano. Kurcze, tyle powodow do radosci.
A teraz krotki update na temat zebow: wciaz nie ma zadnego.. Kurcze, chyba sie zawzial z tymi golymi dziaslami i za cholere nie ma zamiaru pokazac zebiska
A co tam u was i maluchow?
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku..
Buziaczki

Cycus mamuni- Nikolai ur. 09/05/2011 o godzinie 21:28

magda1986

08/01/2012 22:40

czesc mnie tez chwile nie bylo i faktycznie cisza

ja jestem dzisiaj troche nieprzytomna, spalam tylko godz zeszlej nocy a to dlatego ze bylam na mega wypasionej konferencji Managerów i Dyrektorów ORIFLAME- normlanie dziewczyny mówię masakra- normmalnie czad- teraz sie pochwale - otrzymalam za swoja prace beauty stand wart ponad 500f taki profesjonalny do makijazu, szampana. takie cos
http://www.google.co.uk/imgres?q=...&ndsp=21&ved=1t:429,r:4,s:59

Takze zmotywowana jestem do działania, teraz walcze o wyjazd na Malage sponsorowany przez Oriflame - CZAD, w dodatku na miejscu byla wyprzedaz kosmetyków - no to sie obłowilam hehe

na szczescie moje dzieciaczki sa spokojne i grzeczne- takze moge popracowac, babcia mojego meza przylatuje za tydzien wiec bede miec wiecej czasu na prowadzenie i organizacje szkolen

teraz ledwo juz siedze a Ayuni zabki ida i nie chce spac wiec siedzimy sobie w livingu, mam nadzieje ze zaraz jakos usnie

a co u reszty? zyjecie?
pozdrowionka

magda1986

16/01/2012 10:33

czesc dziewczyny

zyjecie? jestescie? ktoś tu jeszcze wogole zaglada?
chyba nam umiera watek smiercia naturalna :

pozdrowionka

princess

17/01/2012 13:58

Hello
jestem
mam chwilke Junior spi,Mala wpszedszkolu aja pije kawkei ogladam jerremy Kyle show hihi
Jej dawno mnie tu nie bylo....a wiec umnie tak:
Zdalam Prawko! Szukam jakies dorywczej pracy by wyrwac sie z domu....
Junior jejmajuz 7m i wiecie coon wogolenie chce siedziec,niby siedzi sam,potrafi utrzymac rownowage poki cos go zainteresuje,zaraz upade na brzuch i do przodu,ciagle w ruchu,staje juz na nogi,chwili bez ruchunie wytrzyma,totalne przeciwienstwo siostry.
Zmienilam mu mleko zaptamil na cow&gate i chyba przybral duzo nawadze jakis ubity mi sie wydaje,musze ic go zwazyc,ma juz dwazeby na dole,chyba ida gorne bo marudzi strasznie

a co tam u reszty?
Madzira? Aapacz?Janis itd?
Buziaki

aapacz22

17/01/2012 21:44

Zyje zyje. Wrocilam do pracy i na nic nie mam czasu jak wychodze o 6:30 tak wracam o 6:30 tyle ze wieczorem a gdzie chalupe ogarnac, dzieciaki dogladnac no i upichcic cos dla mojej armii? ale nie narzekam bo jest fajnie) tylko ze rzadko teraz tu bede zagladac. a po za tym wku****ja mnie niektore watki zakladame na tym forum, laski pi****la trzy po trzy i zamiast wziasc zycie za dupe i zrobic cos z soba to sie zala i na 1 temat potrafia 5 watkow zalozyc ( Princess Ty wiesz o co mi chodzi ) albo zadaja debilne pytania zamiast w internecie pogrzebac. Niby wlasnie po to jest to forum ale z jakiegos powodu zaczelo mnie wkurzac. to juz nie ta sama polkadot co pare lat temu jak startowala strona. No nic ide spac kochane. Trzymajcie sie. Buziaki :*

Mikolaj 3/10/2008
Alexander 4/05/2011

magda1986

02/02/2012 12:53

ojoj ale sie naszukalam tego watku- widze juz nikt tu nie zagląda ....

a może jednak dziewczyny - jak soebie radziicie? jak Wasze maleństwa?

pozdrowionka lece bo mi mala wstala :/

p-girl

02/02/2012 15:18

Witam

U nas mały prawie juz chodzi je bardzo dużo i szybko rośnie juz chce mówić hehe alr nie wychodzi mu hehehe tylko krzyczy na wszystko beeee beee hehehe albo jak płacze krzyczy mama hehe a gdy telefon dzwoni to tata jest bardzo fajnie juz puszcza sie sam od sofy i stoi po kilka sekund i sie śmieje i powtarza to co jakiś czas a stojąc na dwóch nogach popycha taki swój wózek z dnia na dzień coraz bardziej mnie zaskakuje hehe a co u was ?

(:(:(:Oscarek 14.05.2011:):):)

p-girl

13/02/2012 16:31

Witam dziewczyny

Widzę ze juz nie zbyt często tu zagladacie napiszcie co tam u was? Ja dziś byłam zważyć małego i babka powiedziała mi ze jest za gruby no byłam w szoku ma 9 miesięcy i waży 10kg przecież to nie jest dużo ja w jego wieku byłam 2 razy większa eheh ale najlepsze jest to ze zanim HV zobaczyła jego wagę powiedziała ze zamiast kaszki na kolacje powinnam mu dawał ziemniaka z mięsem bądź jakaś zupę no rozpierdzielaja ni serce a pózniej gdy spytalam co to za plamki na zębach powiedziała idź do dentysty i jeszcze powiedziałam ze mały wymiotowal kilka razy to kazała mi iść do Gp hmmmm szkoda gadać.

A jak z Waszymi pociechami ?

madziaraai

13/02/2012 21:53

Hey, hey...
U nas tez juz przeszlo 9 miesiecy Bylismy ostatnio na 8 mths check, ktory u nas sie nazywa 7-11 mths check, masakra! Maly jest dlugasny- 81 cm i wazy 9220 g. Rozwija sie swietnie, stabilnie chodzi, a wlasciwie biega i poznaje nowe slowka. Mowi juz 'baba', 'mama', 'tata', 'daj' oraz 'nie' a poza tym geba mu sie nie zamyka bo gada sobie po swojemu od rana do nocy. Wciaz nie ma zeba! Po prostu szok. Zaczyna mnie to martwic, bo nie znam nikogo, kto ma dziecko, ktore tak pozno zaczelo zabkowac. A wy?
My od powrotu do UK zaczelismy regularnie sie udzielac towarzysko. 2 razy w tygodniu chodzimy na play groupy, 2 razy na basen a w pozostale dni prywatnie spotykamy sie na kawe ze znajomymi dziecmi i ich mamami. Nikolai po prostu uwielbia towarzystwo i widze, ze bardzo mu to sluzy, wiec latamy po Ladynie
Niedlugo czeka nas przeprowadzaka do wiekszego mieszkania... Hurrraaaa i juz powoli wpadam w szal dekoratorski. Wyszukuje ciekawe pomysly na urzadzenie domu, ciagam z B&Q tapety, ramki, kwiatki... Po prostu zamieniam nasze male mieszkanko w skladzik sprzetow niezbednych do urzadzenia mieszkania wiekszego.
A co u Was?
Buziaki

magda1986

19/02/2012 00:23

czesc dziewczyny,

u nas w sumie bez zmian po staremu. Ja caly czas zabiegana - babacia jeszcze jest takze latam codziennie jak kot z pelnym pecherzem i szkole swoje perełki

Aya moja ma juz 4 zeby heeh troche sie rozpuscila przy babci ale cóż - niech sie dziecko cieszy hehe a moja Noemi zaczela przeklinac :/

czy Wy tez mialyscie ten problem? teraz za bardzo nie wiem czy zwracac uwage czy olac to ... co radzicie?

bede wdzieczna za pomoc-a teraz lece bo pisze artykuly do mojego bloga pozdrowionka trzymajcie sie i piszcie co u Was buziaki

magda1986

25/02/2012 13:58

czesc dziewczyny ,

zagląda tu jeszcze ktoś ?

co u Was słychać??

pzdr

madziaraai

26/02/2012 15:13

Hey, hey, ja jestem
Co prawda rzadziej tu teraz zagladam, bo wrocilam do pracy, ale jak tylko bede, to zawsze cos skrobne.
A wiec, co u nas?
W poniedzialek bylam na bilasie z Nikolaiem u HV i dowiedzialam sie, ze mam mu wprowadzic diete, bo... Co prawda nie wazy za duzo (9860 a ma prawie 10 miesiecy), ale wedlug niej za duzo przez ostatnie 2 miesiace przytyl i lepiej nie czekac, az bedzie otyly, tylko od razu go ukrocic. Ciekawe, nie powiem.
Poza tym dalej nie ma zadnego zeba. Jak o tym wspomnialam HV to sie mnie zapytala ' A dlaczego?' No to ja jej odpowiedzialam: ' No to wlasnie ja sie ciebie pytam' Hehe, w ogole jakas malo rozgarnieta babka. W kazdym razie najwazniejsze wiemy: Niko wazy 9860g, jest dlugi na 78 cm i rozwija sie idealnie.
Ja od poniedzialku wrocilam sobie na troche do pracy, bo juz mi sie na prawde za doroslymi troche tesknilo. Co prawda tylko 3 dni w tygodniu, ale od razu czas inaczej leci. Teraz to juz grafik sobie poukladalam, zeby miec caly tydzien mniej wiecej zorganizowany i dajemy sobie rade. Praca, play group'y, baseny, spotkania w parkach i na prawdeczlowiek ozyl.. No i ta pogoda W tym roku na prawde wiosna szybko zaczela nas rozpieszczac...

A co u Was dziewczymy?
Buzka

Malenka

02/03/2012 14:06

WITAJCIE!!! szok nie bylam tu 7miesiecy?? eh.. zapomnialo mi sie o tym ze tu bywałam. kochane mamusie widze duzo nas juz tu nie ma co? juz bobasy chodza.. oh! Moja Amelia konczy 10miesiecy za tydzien!!! ma juz wszystkie jedynki i dwujki piekne biale zabki. jak miala pol roku to czołgała sie, a raczkowac zaczela dwa msc temu. zaczyna pierwsze proby chodzenia. mysle ze do roczku zacznie chodzic. mam jeden problem, i was chcialam spytac czy wasze malenstwa sie budza w nocy?? ile razy? moja bez zmian..2-3 razy;( ostatnio jak usnie przed 21 to ok 1 wstaje i nie chce spac.. tylko sie bawic.;(jak moge skutecznie ja oduczyc wstawania! bo juz chcialabym miec te przespane noce... zwariuje niebawem..
pozdrawiam i odezwijcie sie mamcie!

malenka

madziaraai

02/03/2012 17:32

M<alenka, witaj spowrotem..
Niemal pomyslalam, ze pomylilam stronki, jak zobaczylam twojego posta, hehehe
Z tym spaniem to ja mam osobista tragedie... Nikolai nie spi mi w dzien od kiedy skonczyl 4 miesiace. Wcale, nawet 5 minut! A wiec jest na nogach od 5 rano do 22! A w nocy budzil mi sie zawsze po pare razy. Nigdy niestety nie przespalam wiecej niz 2 godziny w jednym ciagu. Tez chcial sie bawic lobuz, ale konsekwentnie byl odkladany do lozeczka, az zajarzyl, ze to noc i nawet jak sie obudzil, to wracal do spania. Niestety teraz zaczyna zabkowac i budzi sie po 20 razy w nocy (dzis 23!) i doprowadza mnie do szalenstwa To tyle o przespaniu calej nocy moge ci powiedziec, hehehehe....
Zagladaj do nas czasami.
Buzka

p-girl

03/03/2012 08:55

Witam

Mój synek naszczescie od narodzin przesypia cała noc moze mnie potepicie heh ale mały śpi z nami w łóżku wiem ze powinien spać w lozeczku ale u nas wyglada to tak po kąpieli o 20:00 mały idzie spać do łóżeczka pózniej budzi sie o 12:00 bądź dalej i biorę go do łóżka przesypia cała noc wtulony w podUszke ehe ale u nas jest inny problem mały mój wogole nie chce trzymać butelki czy wasze pociechy trzymają butelkę?

madziaraai

03/03/2012 09:38

Hmmm..
To ja znowu mam inaqczej Nigdy Nikolaiowi butelki nie dalam, bo od razu uczylam go pic najpierw z lyzeczki, a pozniej z kubka i teraz sam juz pije z kubeczka. No ale fakt, trzyma go sobie sam. Przykro mi, ze nie mam jak pomoc. Moze ktos inny
Buziaczki