|
Autor
|
Wiadomość
|
|
Marta 24
13/09/2010 21:32
|
Hej Dziewczyny!
andz2-moja miesiączka też się zbliża,chociaż mam wielką nadzieję,że jednak jej nie będzie Tak jak dziewczyny piszą,lepiej poczekac i miec pewnośc,Przy pierwszej ciąży okres spóźniał mi się 2 dni,zrobiłam test i wyszedł pozytywny a 7 dni wcześniej był negatywny .Trzymam kciuki 
rodzyna-troszkę wiem co czujesz,mój mąż też długo zwlekał,ale w końcu udało mi się go przekonac,widział też jak bardzo mi zależy.Mam nadzieję ,że Twój M zmieni zdanie,powodzenia !
pozdrowienia!!! 
Cyprian 24.10.2008
|
|
renii80
14/09/2010 08:31
|
powodzenia dziewczyny,... wiadomo to ciezka decyzja sie zdecydowac., ale pozniej to juz z gorki pojdzie., tak mi sie wydaje...mi zostalo juz tylo 4 miesiace...a czas tak szybko juz leci... no wlasnie...jesien.zima,i i znowu zimno deszcze,zacznie sie era czapek rekawiczek kurtek zimowych... brrrrrrrr............ pozdrawiam was
renii
|
|
andz2
15/09/2010 09:49
|
Faktycznie Renatko,pamiętam że jeszcze parę miesięcy temu nie wyobrażałam sobie aby mieć drugie dziecko...bałam się czy sobie poradzimy,że mamy jeszcze takie malutkie dziecko,aaa że jest jeszcze czas...
Otóż nie ma czasu,jeśli chce się fajną różnicę wieku między dziećmi. Stwierdziliśmy ,że nasza córcia wcale nie jest już taka malutka,już zaczyna mówić i ma swoje ścieżki i swój rozumek!
Damy radę...dałam z pierwszym (mama była tylko przez tydzień a potem tylko ja i mąż),to dam radę z dwójką! Człowiek i tak dochodzi do wniosku że nie chce tylko jednego dziecka,a i tak w przyszłości wróci do pieluch i już to chce mieć z głowy i móc "dojść" do siebie...ciesząc się już dwójką szkrabów Pozdrawiam
|
|
princess
15/09/2010 13:03
|
Hej dzieczyny jak sie czujecie?
Ja wlasnie wrocilam od lekarza,przenioslam sie do nowej przychodni i ten nowy lekarz mnie troche zmartwil. oczywiscie wypytywal o samopoczucie,ja mu na to ze boli mnie podbrzusze ze niepamietam czy w pierwszej ciazy to mialam ale wiem ze wiele kobiet tak ma dlatego sie niemartwilam ale on zaczal mnie badac,wzial probke moczu do analizy i przy moich pytaniach o szpital zaznacz\al ze jesli wyniki beda dobre to bedzie normalnie w tym samym szpitalu co czesnie ale jesli beda komplikacje beda musieli mnie wyslac do jakies klinikii tak duzo o tym gadal ze ie teraz martwie. czytalam ze czesto kobiety w pierwszych tygodniach maja bole ze to normalne,byly lekarz tez tak powiedzial,ten przy badaniu nic niewyczul,niewiem czy ten lekarz poprosytu jet nadwrazliwy ja polscy lekarze czy rzeczywiscie moze byc cos powaznego.
Teraz bede caly tydzien siedziec na szpilkach i sie martwic,wole taktyke "it's normal" i o powiklaniach dowiedziec sie w ostatecznosci bo czlowiek bez zmartwien jest szcesliwszy 
Martus zycze powodzenia :0 jakby dobrze poszlo to znow dzieciaczki w podobnym wieku trzymam kciuki za wszystkie starajace sie i chcace a dla dwupakow duzo relaksu i zdrowka
|
|
nati36
15/09/2010 14:46
|
Do Princes
Mysle,ze nie powinnas sie denerwowac,pamietam,ze zarowno z pierwsza jak i z druga coreczka,czulam jakies dziwne bole w dole brzucha i nic zlego sie nie dzialo,mysle,ze to normalne.
Nie przejmuj sie tym lekarzem,byl po prostu nad opiekunczy,pozdrawiam i zycze powodzenia
nati
|
|
renii80
15/09/2010 19:37
|
princes...nie martw sie na zapas, bo przeciez nic takiego ci nie powiedzial ze cos jest nie tak .... ze jest cos zle...a to ze masz na poczatku ciazy jakies bole podbrzusza...to normalne., zdaj sie na swoja intuicje i nie martw sie na zapas, bo moze tym zamartwianiem naprawde cos moze byc nie tak...wiesz stres i tego typu rzeczy czasami moga zle wplynac....kochana zrelaksuj sie i ciesz sie tak jak sie cieszylas na samym poczatku .... a wszystko bedzie dobrze...pozdrawiam i buziaki...
renii
|
|
princess
15/09/2010 20:43
|
Dzieki dziewczyny,jeszcze sobie tak pomyslalam ze moze dobrze ze sie przejal bo czesto na poczatku ciazy sa infekcje moczowe od pecherza ale mowilam nmu ze z tym problemu niemam. zebralam opinie o tym lekarzu i mnie usopokoili zebym go sobie zmienila ze on jet dziwny hihi...ale oczywiscie w glowie cos jeszcze siedzi. ja jestem osoba bardziej spontaniczna i nielubie wiedziec o czym zlym,martwicsie,przezywac,bac im mniej wiem tym lepiej spie...niestety z ciaza jest duzo zmartwien,duzo sie o niej mowi i duzo sie slyuszy o przykrych przypadkach co niepozwala na kompletne zrelaksowanie a relaks i spokoj to podstawa pomyslnej ciazy i porodu..
|
|
Marta 24
15/09/2010 21:47
|
Princess też myślę,że nie ma co się martwic,dobrze wiem,że to tak łatwo mówic,ale na pewno będzie dobrze .Ja pamiętam,że też miałam takie bóle na początku ciąży,też się martwiłam,no ale jak widac niepotrzebnie 
Tak,mam nadzieję,że szybko zajdziemy w tą ciąże,chociaż z Cyprianem trwało to 6 miesięcy:/,no ale najważniejsze,że chcemy .I może tym razem będzie na odwrót,Wy będziecie mieli chłopca a my dziewczynkę,hihi,
Tak u nas też już się jesień robi.Reni masz rację,te czapki,grube kurtki,wieczne ubieranie i rozbieranie,to jest najgorsze,no ale cóż,damy radę 
pozdrowienia dla Was kochane i dużo zdrówka życzę  
Cyprian 24.10.2008
|
|
andz2
16/09/2010 09:46
|
Fajnie Wam...macie dzidziusia w brzuszku...też bym tak chciała.... 
Teraz tylko czekam prawie do ostatniego września i się okaże jak zrobię teścik...
Dziewczyny mam jeszcze pytanie,czy po urodzeniu prawie 2 lata temu dziecka może "obudzić" się wyciek siary (z jednego sutka) czy to może oznaczać że mogę być po prostu w ciąży????Pozdrawiam
|
|
princess
16/09/2010 12:34
|
andz2 myle ze tak. u mnie jakies 2 tyg temu sutki mialam takie twrde bolace ze pewnie gdyby cos tam bylo to by sie wycisnelo takze to moze byc oznaka ciazy moim zdaniem
|
|
andz2
16/09/2010 17:57
|
Oby to były pierwsze objawy ciąży Pozdrawiam
|
|
rodzyna
17/09/2010 22:32
|
andz2, trzymam kciuki zeby test byl pozytywny 
dzieki kobitki za cieple slowa, ale chyba opcja : "uuupsss, stalo sie" odpada u nas
w jaki wiec sposob przekonac M ze lepiej miec rodzenstwo? szczegolnie jak ona sam jest jedynak i mu z tym dobrze... brak mi slow i pomyslu czasami
nasz skarb Julia; ur. 23.12.08
|
|
andz2
19/09/2010 12:11
|
Rodzyna jeśli nie chcesz powiększyć rodziny tzw.wpadką...uppsss,to chyba najlepszym sposobem będzie poważna rozmowa w 4 oczy z Twoim M.i przedstawienie mu więcej zalet niż wad posiadania większej rodzinki a także uszczęśliwienia tym Waszej córci Tym samym zapewnicie nie tylko kompana do towarzystwa ale także osoby do której może w przyszłości się zwrócić kiedy Was zabraknie...Rozmawiaj i przekonuj do skutku,że warto mieć rodzeństwo...Pozdrawiam
|
|
Marta 24
20/09/2010 19:17
|
Hej Mamusie z brzuszkami,co u Was ?Jak się czujecie?andz2 a jak tam u Ciebie?U mnie niestety okres przyszedł,no ale jestem dobrej myśli,może za miesiąc .Już tak bardzo bym chciała i chyba za dużo myślę o tym.
pozdrawiam Was gorąco!!! 
Cyprian 24.10.2008
|
|
andz2
20/09/2010 21:18
|
Hej Marta24 .Nadal czekam do (prawie)końca września, bo test i tak mi nie wykaże czy jestem...No szkoda że Ci się nie udało,ale bądz dobrej myśli...za miesiąc się uda Kurcze a tak już bym chciała być...ale zobaczymy czy trafiliśmy akurat w dni owulki Pozdrawiam i dzięki za pamięć
|
|
princess
21/09/2010 09:34
|
Hej kobitki 
Martus no szkoda ale trzymam kciuki na nastepny raz w Wilkinsonie kiedys kupilam testy owulacyjne za ok £1,50 chyba 5 w srodku,pomylilam z ciazowym i chyba dobre bo byly ciagle pozytywne Takze moge polecic 
Andzia dawaj odrazu znac 
A mnie znowu zlapaly mdlosci i wymioty,w pierwszej ciazy mialam je do 6/7 miesiaca Bedzie ciezko na 4go mam scan juz sie doczekac niemoge.
Dziewczyny przypomnijcie mi jak to bylo. Najpierw sie idzie do GP dac znac ze jest sie w ciazy pozniej on zalatwia usg ale niepamietam czy przed czy po mam midwife? bo w liscie pisza zebym przyniosla ksiazke ktora daje polozna a ja chyba ja dostalam wlasnie na scanie ,kurcze niepamietam. GP mi powiedzial ze po scanie mam sobie sama zabukowac wizyte u midwife,czesniej oni odrazu dawali mi daty. Chyba zadzwonie powiem ze chce sie umoic,najwyzej bede szla dwa razy hehehe.
A jak inne mamusie sie czuja? pozdrawiam
|
|
andz2
21/09/2010 13:34
|
Na pewno dam znać Właśnie,jak tam inne mamy się czują???Pozdrawiam
|
|
Marta 24
21/09/2010 20:10
|
Dzięki dziewczyny Z testów to na pewno skorzystam,już o tym myślałam.
Princess ja pamiętam,że najpierw szłam do GP,on wysyłał list do szpitala.Potem położna odwiedziła mnie w domu,przeprowadziła wywiad itp,potem dostałam list z data pierwszego USG,po tym USG byłam u położnej,pamiętam że pobrała mi bardzo dużo krwi :/Ok 17 tyg były badania prenatalne,drugie USG w 20 tyg i dopiero po tym USG miałam wizyty u położnej co 4 tyg.Nie pamiętam kiedy dostałam tą książkę ciążową,na pewno po którymś USG,ale nie pamiętam po którym.
pozdrawiam Was dziewczyny!!!
Cyprian 24.10.2008
|
|
renii80
22/09/2010 14:18
|
hej dziewczyny, jak tam u was...u mnie akurat wszystko okey...jakos czas do przodu szybko leci...hehehhe.mi akturalnie dzisiaj zaczyna sie 23 tydzien....brzusio juz ladnie widac. ... a pozatym to moge robic wszystko....nie mam mdlosci ani innych rzeczy ....czuje sie super...czasami zmeczona.,ale co tam dam rade..nie mowiac ze jeszcze pracuje , za tydzien zaczynam moj college znowu..mam nadzieje ze dotrwam dokonca....hahahah....
musze sie pochwalic., kupilam juz wozek moze zawczesnie troche ale wiecie...byla taka okazja kupic.... a kupilam bugaboo chameleon., i jest rewelacyjny. w sumie to co najwazniejsze to juz mam., wozek., lozeczko po starszym bracie, fotelik tez., juz kolekcjonuje ubranka dla corci....i jak na razie to zastanawiaja mnie ktore lepsze sa butelki AVENT - TOMMEE TIPPEE. teraz wiekszosc mam kupuje te drugie.,ale niewiem czy tak faktycznie jest czy to moje tylko zdanie..a wy jak tam przygotowujecie juz cos.... ostatnio sie zaskoczylam troche bo w sumie zostalo 3 miesiace no stycznia to nie licze......wiadomo..hihihi
marta - trzymamy kciuki za ciebie!!!!!
renii
|
|
princess
22/09/2010 21:01
|
dzieki Marta 
Juz sie umowilam powiedziano mi ze polozna dopiero w 10-12tyg ja ide za 3tyg a ksiazke byc moze dadza mi na usg bomusza tam wpisac dane ze scanu,
ja sie czuje okropnie grrr ale pogoda super tochociaz swieze powietrze mi pomaga.
Renii gratuluje zakupu i zycze abys byla zadowolona,tez wczesniej chcialam ten wozek za wczesnie no niewiem czy zawczesnie skorobyla okazja,ja poluje na tani Phil & Teds i nawet jak teraz by sie trafil to bym wziela. Nowego juz niechce bo mialam juz 6 roznych takze na dobra okazje nigdy niejest zawczesnie Niby sa przesady ze do min 6go mies sie niepowinno nic kupowac ale.... mnie juz korca te malusie ciuszki hihi
Pozdrawiam i dobrych dzialan dziewczyny wam zycze
|